Derde aflevering ‘Ruud Bespaart’ online – Elektrisch koken

december 21, 2023

In deze derde aflevering van de talkshow ‘Ruud Bespaart’ onderzoekt Ruud de voors en tegens van elektrisch koken. Hij spreekt daarvoor verschillende experts en bewoners.

Inhoud aflevering 3 over elektrisch koken

Jorik Strockmeijer, projectassistent bij Aardgasvrij Eiland, trapt af met een update over het project. Astrid van Dijk van Huurdersvereniging De Bewonersraad geeft vervolgens aan hoe huurders ook een stem hebben in het project. In het tweede deel van deze aflevering vertellen Teake Damstra van Damstra Installatietechniek en Andries Terpstra van EP: Terpstra elektronica meer over de techniek achter elektrisch koken en inductie in het bijzonder. Maaike Riemersma is eilander en kookt al elektrisch. In het derde en laatste deel vraagt Ruud haar naar haar ervaringen. Hij sluit af met Jeroen Krijger, die bij het energieloket/spreekuur van Aardgasvrij Eiland ook veel vragen krijgt over elektrisch koken.

Aflevering bekijken

U kunt deze aflevering hieronder bekijken. Hij wordt ook uitgezonden op SchiermonnikoogTV op donderdag 28 december om 20.00 uur. Eerdere afleveringen kunt u terugkijken op de pagina ‘Ruud Bespaart!‘.

Copyright © 2023 HockelHage Media & Wadfantastisch.nl.

Opname aflevering 4 bijwonen?

De volgende editie van ‘Ruud Bespaart!’ wordt opgenomen op maandag 5 februari. Het onderwerp is ‘Hoe kom ik aan geld om te isoleren?’. Wilt u deze opname bijwonen? U bent vanaf 19:15 uur van harte welkom in restaurant Ambrosijn (Langestreek 13, Schiermonnikoog). Er staat koffie en koek voor u klaar. De opname start om 19:30 uur. Tijdens de pauze en na afloop zijn er versnaperingen.

Gerelateerde berichten

Groene Courant – juli 2025

Groene Courant – juli 2025

Aardgasvrij Eiland geeft regelmatig een nieuwsbrief uit: De Groene Courant. Deze wordt huis-aan-huis op Schiermonnikoog verspreid. De Groene Courant van juli 2025 kun je hieronder downloaden.

Lees meer
Inductiekoken: veilig en snel!

Inductiekoken: veilig en snel!

Koken op inductie, veilig en snel! Uit ervaring kan ik zeggen dat het koken op inductie een heel fijne manier van koken is. Het recept van Rendang van Oesterzwammen heeft wat “prutteltijd” nodig en dat kan heel goed op inductie! Ons toestel heeft 14 warmtestanden en...

Lees meer
Laatste stand van zaken

Laatste stand van zaken

Hoe staan we ervoor met het project Aardgasvrij Eiland? Je leest het in de eerstvolgende Groene Courant die eind juli op de mat valt. Daarin delen we onder andere ervaringsverhalen van verschillende woningeigenaren in Nieuw-Dokkum. Innovatiecoördinator Joris Hoeksema...

Lees meer