Verslag bewonersbijeenkomsten juni 2023

augustus 01, 2023

Op 19 juni hield Aardgasvrij Eiland twee bewonersbijeenkomsten voor inwoners van Schiermonnikoog. Wethouder Ilja Zonneveld trapte de bijeenkomsten af met de boodschap dat “een reis altijd met een eerste stap begint”.

Net als bij de vorige bijeenkomsten ging projectleider Johan Duut uitgebreid in op de verschillende onderdelen van het project. Bewoners konden tijdens de bijeenkomsten hierover vragen stellen. Zij hebben hier uitgebreid gebruik van gemaakt.

Vanuit WoonFriesland was Joris Hoeksema aanwezig. Hij vertelde hoe het gaat met het energiezuinig maken van de woningen van WoonFriesland op het eiland.

Kon u niet aanwezig zijn of wilt u de besproken onderwerpen nog eens teruglezen? Dan kunt u de presentatie van de bewonersbijeenkomsten hieronder downloaden. Daarin vindt u ook de vragen van bewoners en de antwoorden erop terug.

Gerelateerde berichten

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

De werkgroep Subsidies & Financiën heeft een aantal voorbeelden gemaakt om u te helpen bij het betalen van maatregelen om energie te besparen. In het voorbeeld hieronder gaat het om een alleenstaande man met een lichte handicap die naast gasbesparende maatregelen...

Lees meer
Het leven van de huismus

Het leven van de huismus

Ondanks dat ie veel op het eiland voorkomt, is de huismus een beschermde vogel. Omdat het 17 mei de Dag van de Beschermde Diersoorten is, en 2024 het Jaar van de Huismus, hebben we wat leuke weetjes over dit beestje op een rij gezet.Vaste kolonie in uw buurtDe huismus...

Lees meer