Testronde gaat 1 september van start

augustus 29, 2023

Binnenkort start de testronde van het project Aardgasvrij Eiland. Huishoudens op Schiermonnikoog worden vanaf dat moment geholpen om op verschillende manieren gas – en dus geld – te besparen. Wilt u meedoen? Dat kan vanaf 1 september via www.aardgasvrij-eiland.nl. Maar let op: voor deelname in deze testronde zijn maar een aantal plekken beschikbaar. De eerste huishoudens die zich aanmelden, doen mee.

Direct besparen en elektrisch koken
Als huurder en bewoner-eigenaar van een woning op Schiermonnikoog kunt u snel en eenvoudig besparen met kleine maatregelen. Iedereen kan hiervoor vanaf 1 september kleine spullen ophalen in het gemeentehuis. En het project zoekt 25 huishoudens die nog dit jaar willen overstappen op elektrisch koken.

Natuurvriendelijk isoleren
Aardgasvrij Eiland gaat in de testronde 25 bewoners-eigenaren op het hele eiland helpen met het isoleren van hun huis. We moedigen aan om dat op een natuurvriendelijke manier te doen. Met isolatiemateriaal dat goed is voor het milieu en waarbij vogels geen last hebben van de isolatie. 50 bewoners-eigenaren kunnen hiervoor een gratis wat-is-wijs-advies krijgen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde berichten

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

De werkgroep Subsidies & Financiën heeft een aantal voorbeelden gemaakt om u te helpen bij het betalen van maatregelen om energie te besparen. In het voorbeeld hieronder gaat het om een alleenstaande man met een lichte handicap die naast gasbesparende maatregelen...

Lees meer
Het leven van de huismus

Het leven van de huismus

Ondanks dat ie veel op het eiland voorkomt, is de huismus een beschermde vogel. Omdat het 17 mei de Dag van de Beschermde Diersoorten is, en 2024 het Jaar van de Huismus, hebben we wat leuke weetjes over dit beestje op een rij gezet.Vaste kolonie in uw buurtDe huismus...

Lees meer