Projectleider Aardgasvrij Eiland

augustus 01, 2023

Op 1 november is Johan Duut begonnen als projectleider voor de Proeftuin Aardgasvrij Nieuw Dokkum. Johan Duut heeft een uitgebreide ervaring binnen andere aardgasvrije proeftuinen en warmteprojecten in Groningen.

Hij vertelt: “Schiermonnikoog heeft een mooi plan om met de eilanders stap-voor-stap naar een aardgasvrij eiland te werken. Daar komt veel bij kijken en het zal meerdere jaren duren. Toch wil ik ervoor zorgen dat de eerste huiseigenaren die dat willen begin volgend jaar aan de slag gaan met de isolatie-aanpak. En voor de meeste huurwoningen maken we afspraken met WoonFriesland. Daarnaast gaan we samen met alle betrokken partijen, ondernemers en bewoners kiezen tussen de mogelijkheden om huizen en andere gebouwen over een aantal jaren zonder aardgas te verwarmen.”

Johan Duut is iedere maandag op Schiermonnikoog aanwezig. Heeft u vragen of wilt u meewerken aan de proeftuin? Neem dan contact met hem op via info@aardgasvrij-eiland.nl of bel het gemeentehuis: (0519) 53 50 50.

Gerelateerde berichten

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

De werkgroep Subsidies & Financiën heeft een aantal voorbeelden gemaakt om u te helpen bij het betalen van maatregelen om energie te besparen. In het voorbeeld hieronder gaat het om een alleenstaande man met een lichte handicap die naast gasbesparende maatregelen...

Lees meer
Het leven van de huismus

Het leven van de huismus

Ondanks dat ie veel op het eiland voorkomt, is de huismus een beschermde vogel. Omdat het 17 mei de Dag van de Beschermde Diersoorten is, en 2024 het Jaar van de Huismus, hebben we wat leuke weetjes over dit beestje op een rij gezet.Vaste kolonie in uw buurtDe huismus...

Lees meer