Snel aan de slag

Uitleg over het plaatsen van kleine materialen

U heeft kleine materialen opgehaald op het gemeentehuis. Nu komt de volgende stap: het plaatsen van de producten. Een ledlamp indraaien, dat is nog wel te doen. Maar hoe plaats je een tochtband of een brievenbusborstel? Hieronder vindt u uitleg en hulp.

Sommige materialen zijn heel makkelijk om te plaatsen. Voor andere heeft u misschien wat hulp nodig. Allerlei bouwmarkten en organisaties geven in filmpjes een duidelijke uitleg. Daarvan hebben we er een aantal voor u verzameld.

Komt u er niet uit, of wilt u meer advies over hoe u gas kunt besparen? Neem dan contact met ons op.

Hoe plaats je het kleine materiaal?

Tochtband en tochtborstel
Langs ramen en deuren kan het tochten. Dat voelt koud aan en kost u energie. Door naden in kieren in huis dicht te maken, lost u dit op. Dat kan bijvoorbeeld met tochtband of een tochtborstel. Hoe u dat doet, ziet u in dit filmpje.

Brievenbusborstel
Door uw brievenbus kan het ook tochten. Met een brievenbusborstel lost u het op.

Deurveer
Een deurveer plaatst u op een van de scharnieren van een binnendoor. De deur sluit daardoor vanzelf.

Deursluiter
Een deursluiter plaatst u ook op het scharnier, maar in dit geval vervangt u de hele pen. Ook hierdoor sluit de deur vanzelf.

Warmwater- en cv-leidingen isoleren
Sommige warmwater- en cv-leidingen lopen door ruimtes die u niet verwarmd, zoals een kelder of zolder. Door ze daar te isoleren, zorgt u ervoor dat de warmte daar niet verloren gaat. Het is een simpele klus en levert veel op.
Radiatorfolie plaatsen
Door radiatorfolie te plaatsen, gaat er geen warmte meer naar de muur achter de radiator. U bespaart energie en het is wat sneller warm in huis. U kunt radiatorfolie plaatsen direct tegen de achterkant van de radiator of op de muur achter de radiator.
Waterbesparende douchekop installeren
Een waterbesparende douchekop bespaart (warm) water. U doucht een stuk zuiniger!

Meer gas besparen?

Wilt u nog meer gas besparen? Kijk dan ook eens naar de bespaartips. U kunt met hulp van Aardgasvrij Eiland ook overstappen op elektrisch koken. Of als huiseigenaar een vergoeding krijgen voor natuurvriendelijk isoleren. Klik op een van de knoppen hieronder.

Vragen

Heeft u hulp nodig bij het plaatsen van het kleine materiaal, of wilt u meer advies over hoe u gas kunt besparen? Neem dan contact met ons op.