Nieuwe grens van het projectgebied

augustus 01, 2023

De gemeenteraad heeft op dinsdag 23 mei besloten om de grens van het projectgebied iets op te rekken. Daardoor kunnen meer woningen meedoen.

Met het oprekken van de grens kunnen woningen aan de Hazeblom en de westzijde van de Burgemeester van den Wormstraat en Willem Dijkstraat ook meedoen met het onderdeel  ‘duurzaam verwarmen’. Dit gaat om 22 adressen. Met het oprekken ontstaat een meer logische begrenzing van het projectgebied Nieuw-Dokkum.

Daarnaast is besloten dat gebouwen buiten het gebied kunnen meedoen als dit positief bijdraagt aan de haalbaarheid van de warmteoplossing.

In de afbeelding hierboven is het groen ingekleurde deel van de wijk toegevoegd aan het project.

Gerelateerde berichten

Isolatieverhalen: isoleren aan de Langestreek

Isolatieverhalen: isoleren aan de Langestreek

Misschien is het u ook opgevallen: aan de Langestreek is het dak van een eilanderhuis uit 1756 aan beide kanten bedekt met een groen net. Hoe zit dat? Wat gebeurt daar?Het net is over het dak gespannen om te voorkomen dat vogels onder de dakpannen nestjes gaan bouwen....

Lees meer
Even voorstellen: WoonFriesland

Even voorstellen: WoonFriesland

Een aardgasvrij eiland maken we samen. Daarom werken we in het project samen met verschillende projectpartners. In dit artikel stelt een van deze partners, woningbouwvereniging WoonFriesland zich aan u voor.WoonFriesland is het sociaal verhuurbedrijf met ongeveer...

Lees meer