Koken op inductie, veilig en snel! Uit ervaring kan ik zeggen dat het koken op inductie een heel fijne manier van koken is. Het recept van Rendang van Oesterzwammen heeft wat “prutteltijd” nodig en dat kan heel goed op inductie! Ons toestel heeft 14 warmtestanden en op stand 2 of 3 kan het gerecht heel langzaam garen wat de smaak ten goede komt. Selamat makan! (Eet smakelijk)
Rendang van oesterzwam
Rendang is een heerlijk recept uit de Indonesische keuken. De meeste smaak komt uit de boemboe (kruidenpasta), daarom kun je het vlees uit het oorspronkelijke recept makkelijk vervangen door oesterzwammen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1el zonnebloemolie
- 300g oesterzwammen
- 1 kuipje rendang boemboe 95 gram(supermarkt)
- 200ml kokosmelk
- 150g basmatirijst
- 200g sperziebonen (diepvries)
- 50g cashewnoten grof gehakt, optioneel
- 5g koriander fijngesneden, optioneel
- 1 limoenin partjes, optioneel
- 1el gebakken uitjes optioneel
Bereiding
- Scheur met de hand de oesterzwammen in dunne reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoge temperatuur en bak hierin de oesterzwammen zo’n 5-6 minuten, totdat deze goudbruin beginnen te kleuren.
- Voeg de rendang boemboe toe en bak gedurende 3 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit minimaal 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig door. Hoe langer je het laat pruttelen, hoe lekkerder het wordt!
- Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de sperziebonen in ruim kokend water in ±5 minuten beetgaar, of zet een stoommandje boven de rijst en laat dit ±5 minuten stomen (of totdat de sperziebonen beetgaar zijn).
- Serveer de oesterzwam rendang met de rijst en sperzieboontjes. Voeg eventueel fijngehakte koriander, cashewnoten en gebakken uitjes toe en serveer het met limoenpartjes.
Dit recept werd je aangeboden door: Daan Alers. Heb je ook een fijn recept, bij uitstek geschikt voor de inductiekookplaat? We horen of lezen het graag!