Hoe bespaar je gas in je eigen woning? Je weet het precies met een Wat-is-Wijs-Advies!

september 28, 2023

Wilt u als bewoner-eigenaar van een woning weten hoe u gas kunt besparen? En wilt u weten wat dat gaat kosten en hoe u dat kunt betalen? Met een gratis Wat-is-Wijs-Advies komt u het heel precies te weten. Eilanders Eduard van Wingerden en Piet Huisman zijn Energieadviseur bij Aardgasvrij Eiland.Zij geven de adviezen.

Als u een gratis Wat-is-Wijs-Advies aanvraagt, dan komt Eduard of Piet op afspraak langs om uw huis te bekijken. Eduard van WingerdenEduard vertelt: “We nemen ook de wensen van de bewoner-eigenaar door. Die krijgt daardoor een advies dat helemaal bij de bewoner en het eigen huis past. Piet en ik werken dat advies na afloop uit en sturen het toe. Daarna bespreken we het met de bewoner zodat alles duidelijk is.”

“En dat advies is helemaal gratis!”, vult Piet aan. “Dus zelfs als je al denkt te weten wat er moet gebeuren. Het kost niets om te horen of dat klopt en of je misschien nog iets anders kunt doen om gas te besparen. Het advies verplicht een bewoner-eigenaar trouwens tot niets. Die bepaalt helemaal zelf of en welke maatregelen uitgevoerd worden.”

Eduard voegt toe: “In het advies geven we ook een idee van de kosten van de maatregelen die we aanraden. En we vertellen welke vergoedingen en leningen er zijn waarmee de bewoner-eigenaar die kosten (voor een deel) kan betalen.”

Eduard en Piet zijn beiden dol op Schiermonnikoog en zetten zich dan ook graag in om het eiland nog mooier te maken. Naast het werk voor Aardgasvrij Eiland is Eduard vrijwilliger bij de bibliotheek. Piet is bestuurder bij ‘De Stag’ en muzikant bij de fanfare.

Piet sluit af: “Als energieadviseur kan ik mijn bijdrage leveren aan het aardgasvrij maken van ons eiland en een beter milieu.”

U kunt een gratis Wat-is-Wijs-Advies aanvragen via onze website. Lukt online aanvragen niet? Neem dan contact met ons op. Of kom naar het spreekuur op donderdag tussen 9:00 en 12:00 uur in het gemeentehuis. Tijdens de testronde van 1 september tot en met 30 november kunnen 50 bewoners-eigenaren een gratis Wat-is-Wijs-Advies aanvragen. Daarna krijgen veel meer bewoners-eigenaren de mogelijkheid om een gratis advies aan te vragen.

Gerelateerde berichten

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

De werkgroep Subsidies & Financiën heeft een aantal voorbeelden gemaakt om u te helpen bij het betalen van maatregelen om energie te besparen. In het voorbeeld hieronder gaat het om een alleenstaande man met een lichte handicap die naast gasbesparende maatregelen...

Lees meer
Het leven van de huismus

Het leven van de huismus

Ondanks dat ie veel op het eiland voorkomt, is de huismus een beschermde vogel. Omdat het 17 mei de Dag van de Beschermde Diersoorten is, en 2024 het Jaar van de Huismus, hebben we wat leuke weetjes over dit beestje op een rij gezet.Vaste kolonie in uw buurtDe huismus...

Lees meer