Hoe bespaar je gas in je eigen woning? Je weet het precies met een Wat-is-Wijs-Advies!

september 28, 2023

Wilt u als bewoner-eigenaar van een woning weten hoe u gas kunt besparen? En wilt u weten wat dat gaat kosten en hoe u dat kunt betalen? Met een gratis Wat-is-Wijs-Advies komt u het heel precies te weten. Eilanders Eduard van Wingerden en Piet Huisman zijn Energieadviseur bij Aardgasvrij Eiland.Zij geven de adviezen.

Als u een gratis Wat-is-Wijs-Advies aanvraagt, dan komt Eduard of Piet op afspraak langs om uw huis te bekijken. Eduard van WingerdenEduard vertelt: “We nemen ook de wensen van de bewoner-eigenaar door. Die krijgt daardoor een advies dat helemaal bij de bewoner en het eigen huis past. Piet en ik werken dat advies na afloop uit en sturen het toe. Daarna bespreken we het met de bewoner zodat alles duidelijk is.”

“En dat advies is helemaal gratis!”, vult Piet aan. “Dus zelfs als je al denkt te weten wat er moet gebeuren. Het kost niets om te horen of dat klopt en of je misschien nog iets anders kunt doen om gas te besparen. Het advies verplicht een bewoner-eigenaar trouwens tot niets. Die bepaalt helemaal zelf of en welke maatregelen uitgevoerd worden.”

Eduard voegt toe: “In het advies geven we ook een idee van de kosten van de maatregelen die we aanraden. En we vertellen welke vergoedingen en leningen er zijn waarmee de bewoner-eigenaar die kosten (voor een deel) kan betalen.”

Eduard en Piet zijn beiden dol op Schiermonnikoog en zetten zich dan ook graag in om het eiland nog mooier te maken. Naast het werk voor Aardgasvrij Eiland is Eduard vrijwilliger bij de bibliotheek. Piet is bestuurder bij ‘De Stag’ en muzikant bij de fanfare.

Piet sluit af: “Als energieadviseur kan ik mijn bijdrage leveren aan het aardgasvrij maken van ons eiland en een beter milieu.”

U kunt een gratis Wat-is-Wijs-Advies aanvragen via onze website. Lukt online aanvragen niet? Neem dan contact met ons op. Of kom naar het spreekuur op donderdag tussen 9:00 en 12:00 uur in het gemeentehuis. Tijdens de testronde van 1 september tot en met 30 november kunnen 50 bewoners-eigenaren een gratis Wat-is-Wijs-Advies aanvragen. Daarna krijgen veel meer bewoners-eigenaren de mogelijkheid om een gratis advies aan te vragen.

Gerelateerde berichten

Vergoedingen Aardgasvrij Eiland uitgebreid

Vergoedingen Aardgasvrij Eiland uitgebreid

Na de proefperiode van een aantal maanden is Aardgasvrij Eiland nu echt van start gegaan. Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u meedoen! De pot voor vergoedingen is flink groter geworden. En er is nu een extra vergoeding voor slecht geïsoleerde woningen. Wel is er...

Lees meer
Ruud Bespaart op 11 december over Elektrisch koken

Ruud Bespaart op 11 december over Elektrisch koken

Ruuds tweede talkshow vond maandag 13 november plaats in de gezellige Ambrosijn. Het ging over isoleren van met name huizen uit de jaren ’70. De volgende talkshow vindt plaats op maandag 11 december in de Ambrosijn. Deze keer gaat Ruud onderzoeken wat er komt kijken...

Lees meer
Even voorstellen: Werkgroep Woningen & Isolatie

Even voorstellen: Werkgroep Woningen & Isolatie

Binnen het Project Aardgasvrij Eiland zijn verschillende werkgroepen bezig om de plannen uit te werken en uit te voeren. We zullen deze werkgroepen een voor een aan u voorstellen. Deze keer is de werkgroep Woningen & Isolatie aan de beurt.Voor een aardgasvrij...

Lees meer