Gemeenteraad unaniem over aanpak

augustus 01, 2023

Dinsdagavond 23 mei 2023 heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het plan voor Aardgasvrij Eiland. Schiermonnikoog kan nu, als kleinste gemeente van Nederland, grote stappen maken naar een aardgasvrij eiland.

We gaan nu verder met het uitwerken van de plannen. We richten ons op:

1. Anders koken: het doel is dat minimaal 330 woningen in 2025 zijn overgestapt van aardgas naar inductie. Hiervoor komt subsidie en hulp beschikbaar.

2. Gas besparen: om te beginnen we willen meer dan de helft aardgas besparen in woningen op het hele eiland. We helpen woningeigenaren op gang met een gratis wat-is-wijs-advies. Dit is een advies over welke maatregelen u kunt nemen om gas te besparen of zelfs aardgasvrij te worden. Het advies gaat ook in op de kosten en hoe u dit kunt betalen.

3. Duurzaam verwarmen: we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de buurt Nieuw-Dokkum in 2027 op een duurzame manier te verwarmen. Een warmtenet lijkt een goede mogelijkheid, maar we kijken ook naar andere mogelijkheden.

We kunnen binnenkort al aan de slag! In de volgende editie van De Groene Courant krijgt u meer informatie over hoe u mee kunt doen.

Gerelateerde berichten

Groene Courant – juli 2024

Groene Courant – juli 2024

Aardgasvrij Eiland geeft regelmatig een nieuwsbrief uit: De Groene Courant. Deze wordt huis-aan-huis op Schiermonnikoog verspreid. De Groene Courant van juli 2024 kunt u hieronder downloaden.

Lees meer
Radiatorfolie op verzoek!

Radiatorfolie op verzoek!

We waren te gast bij Rinze Visser (83) aan de Willemshof 9. Rinze had Jeroen Krijger van Aardgasvrij Eiland gevraagd bij hem radiatorfolie achter de radiatoren in de woonkamer te plaatsen. Omdat het handiger was om dat met twee personen te doen, ging Daan Alers mee om...

Lees meer