Doet-het-zelf isoleren populair

september 25, 2023

Uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Milieu Centraal blijkt dat ruim de helft van de huiseigenaren in Nederland denkt dat ze zonder een professioneel isolatiebedrijf hun dak kunnen isoleren.

Een kwart denkt ook de vloer zelf te kunnen aanpakken. Zelf klussen maakt trots, bespaart geld en geeft voldoening. Vooral mensen die wel eens klussen denken de isolatiemaatregelen zelf te kunnen uitvoeren.

Anderen hebben redenen om juist niet zelf aan de slag te gaan. Een deel van de mensen is bang om fouten te maken en twijfelt of ze hetwel kunnen. Om zelf hun huis te isoleren hebben mensen vooral behoefte aan instructies en stappenplannen.

Op Schiermonnikoog kan Aardgasvrij Eiland daarbij helpen. En we helpen ook om dat natuurvriendelijk te doen.

Gerelateerde berichten

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

Geldvoorbeeld: alleenstaande man met extra wensen

De werkgroep Subsidies & Financiën heeft een aantal voorbeelden gemaakt om u te helpen bij het betalen van maatregelen om energie te besparen. In het voorbeeld hieronder gaat het om een alleenstaande man met een lichte handicap die naast gasbesparende maatregelen...

Lees meer
Het leven van de huismus

Het leven van de huismus

Ondanks dat ie veel op het eiland voorkomt, is de huismus een beschermde vogel. Omdat het 17 mei de Dag van de Beschermde Diersoorten is, en 2024 het Jaar van de Huismus, hebben we wat leuke weetjes over dit beestje op een rij gezet.Vaste kolonie in uw buurtDe huismus...

Lees meer